Skip to content
July 13, 2008 / Andrei Monenciu

Biserica sau Sodoma si Gomora?

Ascult muzica si ma gandesc…normal ca la trecut, acela doare mai tare din pacate, doare chiar si acum in prezent. Ciudat totusi cum in momente de genul asta imi vine inspiratia: biserica din ziua de azi este o Sodoma si Gomora perfecta.

Ne potrivim perfect criteriilor: curvim, preacurvim, mintim, inselam, facem sex inainte de casatorie, bem si numai Dumnezeu mai stie ce mai facem. Daca e sa ne uitam cam aceleasi lucruri le faceau si e, atata ca mai faceau sex cu animalele si cu orice fel de sex fie feminin, fie masculin, au vrut char cu ingerii trimisi sa-i nimiceasca.

Daca suntem Sodoma si Gomora, atunci de ce nu ne distruge nimeni nu? Motivul este simplu, il gasim in Biblie prin ce spune Avraam: ( dar daca vei gasi 10 oameni buni? Atunci nu o voi distruge). Raspunsul e clar, sunt oameni in Biserica care chiar isi bat capul si se roaga pentru Biserica, de obicei oamenii de genul acesta sunt cei din culise, mijlocitori care nu ies in evidenta, nu sunt su reflectoare, datorita unor oameni ca si ei peste biserica noasttra nu a cazut ina foc din cer.

De multe ori se incearca sa se cosmetizeze pacatul, dar adevarul e ca suntem niste gunoaie vazut de ochiul sfant a lui D-zeu ca si o creatie perfecta. Este o zicala: beaty is in the eye of the beholder, noi suntem varza, atata tot ca ne vede El sfinti. Suntem farisei, atata tot ca vrem sa parem vamesi…

Nu o spun fiindca sunt mai bun, o spun fiindca mi-a dat de gandit si s-ar putea ca sa mai fie 1 om care sa mai aiba sa se gandeasca la aceste lucruri.

PS diploma de teologie nu ma face teolog, ci mintea ma face ganditor…

Advertisements

2 Comments

Leave a Comment
  1. chrina / Jul 16 2008 11:43 pm

    interesanta analogie…. ai tu doza ta de dreptate 🙂

  2. Monciu / Jul 17 2008 11:47 am

    doar o doza zici tu? Analogia mi-a venit in timp ce ascultam muzica in linistea caravanei din Anglia…as vrea sa nu am dreptate dar din pacate toate lucrurile indica spre analogia mea 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: