Skip to content
November 28, 2009 / Andrei Monenciu

Drive test by Lexus Oradea

Photo slideshows

Azi a fost o zi deosebită în blogosfera orădeană. Am fost chemați de către cei de la Lexus Oradea să conducem noul SUV Lexus RX 450h. Pentru cei care nu știu, SUV-ul hibrid de la Lexus a fost complet refăcut atât vizual, cât și din punct de vedere tehnic.

În primul rând vreau să salut inițiativa celor de la Lexus Oradea, chiar e ceva nou pentru bloggerii orădeni, sper să prind cât mai multe evenimente de acest gen.

Date generale Lexus RX 450h

Mașina este propulsată de un motor electric (care se încarcă la frânare) și de un V6 pe benzină de 3500 cmc => 300 cp. Fiind un Lexus, ma;ina este spațioasă, luxoasă, iar materialele de o calitate ridicată. Mi-a plăcut pielea perforată, deoarece eu nu prea suport pielea în general la mașini, dar la Lexus nu m-am încălzit mai deloc.

Mașina este spațioasă atât în spate cât și în față, 5 oameni având loc berechet. În oraș poți rula lejer cu motorul electric, deci consum de combustibil 0, chiar și cu clima pornită. Dacă ai chef de viteză cum am avut eu azi, cei 300 de cp te ajută liniștiți.

Ce m-a impresionat?

La prima vedere m-a impresionat silențiozitatea mașinii, modul în care se ține pe drum, funcția keyless entry și calitatea materialelor din interior.

Prețul mașinii este undeva în jur de 50.000 55-60.000 de euro, ceea ce nu-i rău pentru o mașină la are revizia te costă doar 400 de RON. Chiar ieftin dacă ținem cont că este un hibrid și la un Logan diesel costă 550 de RON.

Îmi place la nebunie bordul, asta datorită luminilor alese și a sistemului oled de iluminare. De asemenea m-a impresionat consumul de 6-7 extern și cel urban de 7 litri. Dacă ești încăpățânat în oraș poți merge doar pe motor electric, deci consum aproape minim. Aș dori să spun mai multe, dar deocamdată atâtea am observat în timpul drive test-ului.

Sper să rămână cum am stabilit cu d-ul Mircea și să primesc mașina pentru un review complet pe masini.ro

Am fost șofer împreună cu designerul și i-am zgâlțâit bine pe lilișor și pe orădeanul.

PS poze via orădeanul

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: