Skip to content
August 14, 2010 / Andrei Monenciu

Salvati Pelesul si Pelisorul!

Am fost saptamana trecuta in concediu, cum faza cu marea a picat, ne-am gandit sa mergem la Brasov. Ajungi acolo am zis sa mergem sa vedem Pelesul si Pelisorul. Cele doua sunt printre cele mai frumoase castele din Romania. Pe langa arhiectura si bunul gust al acelei vremi, m-au impresionat doua lucruri: pretul de doar 5 lei pentru studenti si elevi (comparativ cu 20 de lei pentru adulti) si lipsa totala de interes a statului fata de aceste comori nationale.

Se pare ca cele doua castele se autofinanteaza, dar dupa cate am vorbit cu ghidul, acest lucru este practic posibil doar pana in 2013. Statul roman nu este deloc interesat sa investeasca in aceste castele chiar care aduc turisti (era plina zona). Dragii nostri guvernanti fac in schimb stranduri, prioritatilor lor sunt absolut uimitoare. A fost oarecum dureros sa auzi cu cat regret vorbeste ghidul despre modul in care sunt ignorati de stat.

Deocamdata nu pot decat sa atrag atentia cu privire la acest lucru, dar mi-ar placea ca in viitor chiar sa pot face ceva in acest sens. Ceea ce face Bobby prin proiectul sau, dar as vrea sa completez putin ceea ce spunea el. Cu toate ca unele zone sunt cunoscute, nu inseamna ca o duc bine, mai ales ca la noi in tara mai bine investim in logo-uri si site-uri decat in turismul adevarat.

Advertisements

2 Comments

Leave a Comment
  1. Marius Bulzan / Aug 15 2010 11:11 am

    La noi nu exista simtul “prezervarii patrimoniului national”

  2. monciu / Aug 15 2010 1:15 pm

    Daca nu ar fi o mana de oameni paisonati de ceea ce fac, aceste castele ar fi vai de ele. In schimb Udrea vrea sa faca stranduri, sa mergem toti sa mancam mici si sa bem bere 😐

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: